Over mij

Over mij

Ze zeggen wel eens dat veel schrijvers een slechte jeugd hadden. Hoe was jouw jeugd?

Ik ben geboren op 25 juni 1975 in Veghel. Toen ik bijna zeven was, kreeg ik een broertje. Ik ging graag naar school (echt!) en studeerde Nederlands in Nijmegen, Utrecht en Amsterdam. Ik werkte in een boekhandel en vond het leven een feest. So far, so good!

Wat zijn jouw lievelings ... ?
(kleuren, dieren, eten, etc)

Ik hou van alle dieren met vier poten en een vacht, maar de eekhoorn is mijn lievelingsdier. Ik word ook heel blij van taal en mooie zinnen en op reis gaan naar landen waar de zon schijnt en de zee turqoise is. Je mag me wakker maken voor exotisch eten, kersen, jazzmuziek of een herfstbos.

Ik verzamel herinneringen aan dierbare momenten met vrienden, familie en mijn gezin. Wist je dat in veel talen het woord voor ‘familie’ hetzelfde is als het woord als voor ‘gezin’?

Mijn gezin bestaat uit mijn vriend, onze drie dochters en onze hond Patou. We wonen in een huis op een hoek van een straat onder zestien eikenbomen in een dorp iets ten noordoosten van het midden van het land. In de tuin wonen roodborstjes, spechten, duiven, musjes en meesjes, eekhoorns en af en toe ook egels. Soms geven we die voor de lol namen; dan wordt onze familie nog groter :-)

Is 'familie' ook een lievelingsonderwerp voor je boeken?

De kracht waarover mensen beschikken om hun grenzen te verleggen als dat nodig is, vind ik heel interessant én ontroerend. Dat is dus mijn favoriete thema. Familie en vriendschap komen ook in al mijn boeken voor. Mijn verhalen zijn realistisch en spelen zich af in de wereld van nu. 

Waarom ben je schrijfster geworden?

Het fijne aan schrijven is dat je met je fantasie een nieuwe wereld kunt creëren waarin alles mogelijk is. Als schrijver ben ik dus de baas. Als lezer ben je dat trouwens ook!

Verhalen verbinden mensen met elkaar en maken hen sterker. Dat is écht zo. Door te schrijven en te lezen ga je anderen en jezelf beter begrijpen en dat maakt het leven gemakkelijker en (nog) leuker!

Je leest dus ook graag. Wat is je lievelingsboek?

Er zijn zoveel mooie boeken! Als kind verslond ik alle boeken van Astrid Lindgren en Anke de Vries.  Als tiener was ik fan van de dagboeken van Adrien Mole, een serie die geschreven is door Sue Townsend.

Tegenwoordig lees ik zo veel mogelijk kinderboeken en YA's en af en toe romans van Nederlandse of Vlaamse auteurs. Ik bewonder schrijvers die grappig en ontoerend schrijven en schrijvers die met weinig woorden veel zeggen. 

Tot slot: Wat is het mooiste compliment dat je als schrijver ooit hebt gekregen?

Iemand met veel verstand van boeken mailde me ooit dat mijn schrijfstijl lijkt op die van Sue Townsend. Je begrijpt dat ik toen stiekem een dansje deed in mijn schrijfkamer!